De verzorging van pups

Pups kunnen hun lichaamstemperatuur de eerste weken nog niet goed op peil houden. De eerste week moet de temperatuur in hun directe omgeving 32 graden Celsius zijn. U kunt dit controleren door een thermometer tussen de pups te leggen (liefst geen kwikthermometer). Als het in de nestkist niet warm genoeg is kunt u door een warme lamp of een verwarmingsdeken de temperatuur verhogen.

Lees meer...

De drachtige hond

Uw hond is naar de reu geweest en waarschijnlijk drachtig. Wellicht is het raadzaam U enige aanwijzingen en raadgevingen mee te geven om een zo ongestoord mogelijk verloop van de drachtigheid en bevalling te verkrijgen. Het is niet nodig om de teef extra te voeren in de eerste 7 weken van de dracht. Het kan zelfs voor komen dat de teef rond de 28-30e dag van de dracht enige dagen weinig eet. 

Lees meer...

Tandsteen

Tandsteen is de benaming voor de bruine aanslag die we op het gebit van onze dieren kunnen aantreffen. Het bestaat uit resten voedsel, zouten uit het speeksel en afgestorven bacteriën. Zowel honden als katten kunnen er problemen mee hebben. Voor ons is het meest opvallende verschijnsel een onfrisse adem en een vies gebit.

Lees meer...

Hoe maak ik mijn pup zindelijk

Van nature is de hond een zindelijk dier d.w.z. dat hij zijn behoeften niet in zijn nest of in de directe omgeving zal doen. Zolang pups te klein zijn om controle over hun sluitspieren te hebben, zorgt de moeder ervoor dat het nest schoon blijft, zij eet alle ontlasting op.

Lees meer...

Meer artikelen...

Spoedeisende hulp nodig?

Vestigingen

Chip je dier

Webshop