Tularemie (hazenpest) in Friesland

In maart 2015 is er melding gedaan over tularemie in de buurt van Akkrum. Boeren uit de omgeving hebben in de afgelopen week gemeld dat hazen hier vreemd gedrag vertonen ('dronken' en rondjes lopen) en dood in de sloot worden gevonden. Of sprake is van een relatie met de enorme toename van het aantal veldmuizen in de provincie Friesland is nog onduidelijk en wordt onderzocht. Er komen veel vragen of koeien ook tularemie kunnen krijgen, of het in de melk kan worden uitgescheiden en of honden en katten die muizen pakken ook besmet kunnen raken en wat de mogelijkheden voor diagnostiek en behandeling zijn.

Lees meer...

Verplichte vaccinatie hondsdolheid bij import puppies en kittens

Bent u van plan een pup te kopen bij een buitenlandse fokker? Houd er dan rekening mee dat vanaf 29-12-2014 honden, katten of fretten onder 15 weken Nederland niet meer in mogen!

Vanaf deze datum moet elke hond die Nederland binnenkomt, dus ook een pup, een geldige rabiës enting hebben. De rabiësvaccinatie mag pas vanaf 12 weken gegeven worden en is pas geldig 3 weken na het toedienen. De pup is dan inmiddels minstens 15 weken oud en mag dan pas de grens over.

Lees meer...

Groeibegeleidingsprogramma voor uw pup

Het groeibegeleidingsprogramma is bedoeld voor pups van 16 weken tot een half jaar. Elke vier weken wordt de groei gecontroleerd en komen onderwerpen als voeding, verzorging, gebit, ontworming en ontvlooiing aan de orde.

Deze begeleiding zal door de paraveterinair worden verzorgd en is gratis.

U kunt een afspraak maken bij de balie of telefonisch 0511-451449.

Huidproblemen bij hond en kat

Zoeken naar oorzaken door uitsluiting ervan
In de vorige nieuwsbrief heeft u kunnen lezen over teken en vlooien en de (nieuwe) producten hiertegen. Deze nieuwsbrief is gericht op de hond of kat met jeuk waarbij de jeuk niet veroorzaakt wordt door vlooien.

Lees meer...

Spoedeisende hulp nodig?

Vestigingen

Chip je dier

Webshop